Yoğun mesai harcayan gazetecileri bir nebze de olsa başka bir etkinlikte buluşturan Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ilk olarak Ortaköy sahilinde kahvaltı tertipledi. Boğaz Manzarası eşliğinde yapılan kahvaltının ardından Dolmabahçe Sarayı ziyaret edildi.
Burada Osmanlı Padişahlarının, hanedan halkının yaşam alanları, çalışma odaları, müzeler, misafirhaneler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu oda gezildi.
Basın mensuplarının bir başka durağı Topkapı Sarayı oldu. Kabe'nin anahtarı, Peygamber efendimizin sakalı şerifi, ayak izi ve benzeri kutsal emanetlerin yanı sıra Osmanlı Sultanlarının kılıçları, miğferler ve çeşitli askeri eşyalar incelendi.
Buradaki ziyaretten sonra Sultanahmet Köftecisinde mola verildi.
Sultanahmet Meydanı ve Dikilitaş ziyaretinin ardından Basın mensuplarının son durağı ise Süleymaniye oldu. Mimar Sinan Kafe'de yapılan çay sohbetiyle program sona erdi.
Önümüzdeki günlerde Basın Müzeleri de ziyaret edilecek olurken, Silivrili medya mensupları, bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.